שוקרוט – תבשיל כרוב כבוש
ומיני בשרים מבושלים באלכוהול

מצרכים:

2-3 כפות שומן אווז

2 בצלים קצוצים

2 ק”ג תערובת בשרים (חזה אווז, צלעות בקר, נקניקיות עגל, נקניקיות מרגז)

7 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

2 קופסאות שימורים כרוב כבוש (שוטפים תחת מים זורמים במסננת וסוחטים)

1 כפית קימל

5-6 עלי דפנה

מלח ופלפל לפי הטעם

1 בקבוק יין לבן

2 בקבוקים בירה בהירה

 

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, ממיסים את שומן האווז ומטגנים את הבצלים.

2. מוסיפים את הבשרים ומשחימים היטב מכל הכיוונים. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.

3. מכניסים את הכרוב ותפוחי האדמה מעל הבשרים

4. מוסיפים תבלינים, יין ובירה ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים להבה ומבשלים שעה וחצי על אש נמוכה.

6. מגישים עם חרדל ולחם טרי.

בתיאבון!