מצרכים לבצק:
3.5 כוסות קמח
1 כפית שמרים יבשים
1/3 כוס שמן זית
1 כפית סוכר
1 כף שטוחה מלח
1 כוס מים חמים (לא רותחים)
מצרכים לרוטב עגבניות:
200 גרם רסק עגבניות
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן
1 כפית שום כתוש
1 כף שמן זית
מעט סוכר
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים קמח, שמרים ומעט סוכר. מוסיפים מלח ואת שאר המצרכים לבצק.
2. מעבדים לבצק ולשים טוב במיקסר כמה דקות.
3. מוציאים מהמיקסר ולשים ידנית דקה או שתיים, ואז נותנים לבצק לנוח כ-20 דקות.
4. מחלקים את הבצק לשניים, כל חלק מרדדים לעיגול בקוטר 32 ס"מ לערך.
5. בינתיים מחממים את התנור ל-220 מעלות
6. משמנים את התבנית ומניחים עליה את העיגולים שרידדנו
7. מורחים את רוטב העגבניות, כ-4 כפות נדיבות על כל עיגול
8. לפזר גבינה צהובה בנדיבות. (למי שאוהב ניתן לשלב גבינה צהובה עם מוצרלה)
9. מפזרים טבעות קוקטייל זיתים על הפיצה בכמות שאוהבים. (ניתן להוסיף כל תוספת שרוצים)
10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-25 דקות, או עד שהבצק בדפנות מזהיב.
בתיאבון!