מפעל בית השיטה אשר הוקם בשנת 1938 על ידי חברי הקיבוץ, הינו מפעל החמוצים המוביל בישראל.
בתחילת הדרך, עסק המפעל בייצור מלפפונים חמוצים וזיתים בלבד. לאורך השנים, בית השיטה הרחיב את מגוון מוצריו והחל לייצר מבחר ירקות מוחמצים כגון: פלפל שיפקה, חצילים כבושים, כרוב כבוש וירקות מעורבים וכל זאת במקביל להרחבת מגוון המלפפונים החמוצים והזיתים.
בשנת 1998 רכשה אסם 51% ממניות המפעל ובשנת 2004 הושלמה רכישת מלוא הבעלות של המפעל על ידי חברת אסם.
בתאריך 1/1/2020 נרכש המפעל מחברת אסם, על ידי חברת דין שיווק וקלייה ובכך עבר לבעלות פרטית.
השילוב בין המפעל, אשר תמיד מייצר באהבה גדולה בקיבוץ בית השיטה שבעמק יזרעאל, לבין הידע, הטכנולוגיות המתקדמות, בקרת האיכות הבלתי מתפשרת והחדשנות, מבטיחים שהמוצרים שלנו ימשיכו להוביל את עולם החמוצים לעוד שנים רבות.
מפעל נולד-חרושת מתכת בית השיטה 1951 עם ייצור המוני של אליבטורים לשקים וקש.
העברת הצריף הראשון ממעין חרוד למקום ההתיישבות החדש (1936)